معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا:
عدم الحاق به wto باعث دانش کم در زمینه موافقتنامههای بینالمللی شده است
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا با اشاره به نزدیک بودن آغاز مذاکرات موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: یکی از مهمترین عواملی که باعث شده دانش ما در زمینه موافقتنامههای بینالمللی کم باشد، عدم پیوستن به سازمان تجارت جهانی(wto) است.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در همایش دیپلماسی اقتصادی ایران و اوراسیا با اشاره به نزدیک بودن آغاز مذاکرات موافقتنامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا گفت: یکی از مهمترین عواملی که باعث شده دانش ما در زمینه موافقتنامههای بینالمللی کم باشد، عدم پیوستن به سازمان تجارت جهانی(wto) است.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، حمید زادبوم در این همایش با بیان اینکه ایران جز یک موافقتنامه با سوریه تجربه موافقتنامه تجارت آزاد ندارد، اظهار داشت: قوائد حاکم بر موافقتنامههای تجارت آزاد در بسیاری از بخشهای دولتی و نزد بسیاری از تجار بخش خصوصی ما وجود ندارد.
وی افزود: یکی از مهمترین عوامل که باعث شده دانش ما در زمینه موافقتنامههای بینالمللی کم باشد، عدم پیوستن به wto است که باعث شده دانش ما در زمینه موافقتنامههای تجارت آزاد و رفتارهای تجارت بینالملل پایینتر از کشورهایی باشد که عضو سازمان تجارت جهانی هستند و در این زمینه با ضعف دانش در بدنه کارشناسی دولتی و تجار رو به رو باشیم.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه با تشکر از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن تهران برای برگزاری این همایش گفت:کمتر از یک ماه دیگر مذاکرات موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا شروع میشود و مقدمات فنی این مذاکرات از طرف سازمان توسعه تجارت ایران آماده شده است اما بخش مهمی از این فرایند، فضای اطراف موافقتنامه و هماهنگی بیندستگاهی و دانش بخش خصوصی و دولتی در بخش موافقتنامههای تجارت آزاد است.
زادبوم با اشاره به اینکه در حال حاضر موافقتنامه تجارت ترجیحی با اوراسیا را درباره ۸۹۰ قلم داریم، افزود: بعد از آغاز اجرای موافقتنامه تجارت آزاد تنها ۲۰ قلم کالا میتوانند در بخش تعرفهای باقی بمانند و سایر کالاها باید به صورت پلکانی و در طی یک مدت زمان تعیین شده از نظام تعرفهای خارج شوند و باید سالانه بخشی از تعرفه کالاها را به صفر برسانیم.
وی گفت: سوال این است که آیا الزامات حذف تعرفهها در بخش تولید و بازرگانی و کنترل قواعد مبدا موجود است؟، من به طور قطع می گویم که نه، نیست.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در حال حاضر موضوع پیوستن به اوراسیا مطرح نیست، تصریح کرد: همگراییها هنوز بین اقتصاد ما و این پنج کشور اتفاق نیفتاده است و این اتحادیه هم مانند اتحادیه اروپا هم نیست که الزامات گمرکی و بازرگانی آن هماهنگ شده باشد.
وی خاطرنشان کرد: از زمان پیشنهاد نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور پیشین قزاقستان برای ایجاد این اتحادیه اقتصادی در سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۱۵ و ایجاد آن بیش از ۲۰ سال زمان برد و هنوز نیز با مشکلاتی در بخش پول و بانکی مواجه است.
زادبوم گفت: در حال حاضر ویتنام دارای موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیاست و ایران نیز با این اتحادیه موافقتنامه تجارت ترجیحی امضا کرده است. تمام مذاکرات فنی و تجاری مربوط به این موضوع نیز توسط وزارت صمت، گمرک، وزارت جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی انجام شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر اوراسیا دو عضو ناظر دارد اما 40 کشور دیگر خواستار پیوستن به آن هستند؛ موضوع مهم برای ایران در حال حاضر الحاق به این اتحادیه نیست، بلکه رسیدن به موافقتنامه تجارت آزاد است.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: با اجرای موافقتنامه تجارت آزاد با اوراسیا تنها میتوانیم حداکثر ۲۰ قلم کالا را در بخش منفی برای نظام تعرفهای قرار دهیم و باید مذاکرات خود را نیز درباره ۲۰ قلم کالای منفی طرف مقابل برای صادرات به ایران آغاز کنیم.
گفتنی است، در این همایش، ۱۰ کارگاه تخصصی برگزار میشود که در نخستین کارگاه تخصصی، سفرای کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا حضور دارند.
لازم به ذکر است، همچنین کارگاههای تخصصی «بانک و تعاملات مالی»، «حملونقل و لجستیک»، «موافقتنامه تجارت آزاد: بررسی ضوابط، الزامات و تعهدات»، «کشاورزی و صنایع غذایی»، «ساختمان و خدمات فنی و مهندسی»، «فناوری اطلاعات و ارتباطات»، «انرژی و محیط زیست»، «معدن و صنایع معدنی» و «صنعت» با حضور نمایندگان دستگاههای دولتی و فعالان بخش خصوصی برگزار میشود.
- گروه خبری : اوراسیا,پرتال فارسی
- کد خبر : 9745
نظر دهید